torsdag 25 oktober 2007

Väninnestöd

Emma tror att jag kan koka pasta och det känns skönt att höra. Anna M tycker att jag ska slänga resterna eftersom hon vet att jag hatar överbliven mat och det har hon alldelens rätt i så så får det bli. Anna M kontrar med följande fråga som jag härmed bollar ut till bloggens läsare.

"Jag har fått ett lamm från mina föräldrar (dött och utan ull, i plastpåsar, lagboksstora bitar). Emottar gärna tips som handlar om det. Får i kål?"

Kom igen och lämna förslag, jag lärde mig som ni ser längre ner på sidan ingenting på matlagningskursen idag.

6 kommentarer:

karin sa...

hej! skulle också slänga om jag var du. skulle ju aldrig aldrig aldrig köpa hem salami överhuvudtaget så det är ju klart att den ska bort. lär ju inte vara roligare för att den är gammal. Lamm.... ja lammstek är ju supergott. måste tillagas någon gång över helgen eftersom en lagbokksstor kommer ta uppåt 90 minuter. Eller om någon är hemma en tidig eftermiddag. Sen kan man ha den och karva på hela veckan. Fint alternativ till mammascan, i soppa, på kvällsmackan osv. Och så ratatouille och lamm. Bättre blir det ju inte. Annars är ju lammfärs väldigt schysst. Har du malt också? Jag brukar göra en slags gryta med lammfärs, purjo, citron, vita stora bönor och fetaost. Suppersmarr och har man bara färsen går det hela på 15 min. Riktig snabbmat och väldans gott. Emi fattar inte riktigt poängen med bönor men dina barn är kanske mer utvecklade på denna fronten. kram

Unknown sa...

Om man gillar indiskt, kan man göra väldans goda grytor på lamm. Anna Bergenström har i någon av sina nyare böcker ett recept på grundkok av lamm, och hur man ska göra för att det blir gott.

Om det är lammsteks-bit så blir en sväng i ugnen utmärkt. Med tex vitlök och rosmarin. Ofta kan det vara så att när man inte gillar lammsmaken så har man saltat för lite...

johanna sa...

Åh den gjorde jag i helgen. Lammcurryn från Annas kokbok. Men du Anna får nog choppa ner lagboksstora bitar mer åt sockerbitshållet om det ska bli ngt. Jag bytte ut koriandern mot bladpersilja och det blev så bra så. Men jag vet ju att du är galen i koriander så kör på den du...

johanna sa...

Och vilken jäkla stil på amerikanskorna förresten. Leadership ability när de är 2 år, jo jo, men vanligt folkvett i medelåldern verkar svårt att åstadkomma. Jag ska ruva på en bra hämnd om de är där nästa gång. Men den måste vara mycket mer raffinierad än hårstrå i maten eller spilla rödvin på blusen. Jag kommer nog på ngt.
kram

Fanny sa...

Karins gryta med lammfärs, purjo, bönor m.m. är finfin, görs ofta hemma hos oss också (med delvis samma reaktion mot bönorna...). Trist med kursen Frida, men jag är ändå imponerad av att du anmält dig och gått dit. En egen loge för det!

Ikväll ska Mats börja på en 10-veckors yogakurs. Vad tror ni om det? Jag håller tummarna för att han gillar det, det vore kul om vi kunde träna tillsammans. Vi kan ju snart fylla en hel yogashala med alla yogisar i vänkretsen...!

Frida sa...

Oj vilka fina tips till Annas lagbokslamm! Kan meddela att de italienska delikatesserna (allt utom parmesanen men den aker snart den ocksa) ligger i soptunnan. Antagligen stor fest dar nu med tanke pa djurlivet i fastigheten men jag forsoker att inte tanka pa det.