Kom iväg tidigt (med mina helgmått mätt) pga klipptid klockan 10.30 på Floral Street i Covent Garden. Lätta steg, hade hunnit prata helt kort med min underbara väninna Karin som förklarat att hon tyckte att jag var modig som skulle klippa mig här. Mycket härligt att höra för det har faktiskt varit en utmaning hur knäppt det än kan låta. Det finns ju så galet många frisörer i den här stan och inte lätt att välja för en person som klippt sig hos samma tjej i säkert 10 år. Stället jag valt ut var det där jag kunde köpa balsamet som jag är så nöjd med, lite av en rekommendation mao.
Hierarkin på Salongen, Trevor Sorbie, får företaget jag jobbar på att framstå som en platt organisation. Frisörerna hade åtta olika grader (stylist, creative stylist, top stylist, senior top stylist, director, artistic director, international articistic director och så Trevor själv) och jag resonerade enligt principen att om det här inte blir bra så vill jag inte att det ska vara för att jag snålat. Vilket innebar att Tiziana med titeln Director fick förmånen att klippa mig. Hade en artistic director eller international artistic director haft tid hade jag tagit det men Trevor övervägde jag aldrig för 200 pund för en klippning tycker även jag är för mycket.
Men oj oj oj vilket ställe och vilken organisation. Tiziana tvättade naturligtvis inte mitt hår själv utan vinkade åt en ung tjej som stod i ett led av hjälpredor (mao inte bara åtta nivåer...) som ordnad den saken. Sen fick hon även hjälp med fönandet. Jag erbjöds hela tiden drycker och blev verkligen väl omhändertagen. Hela upplevelsen finfin och jag är mycket nöjd med resultatet, ska försöka ordna bildbevis imorgon.
Passade sen på att strosa runt i Covent Garden. Köpte balettskor och benvärmare, kommer jag iväg på nybörjarbaletten vill jag vara rätt utrustad. Åt lunch på ett mexikanskt ställe och fikade på Nordic Bakery som serverar bryggkaffe, kanelbullar och mackor på det där runda riktigt mörka brödet. Jag drack kaffe och åt kanelbulle. Kaffet gudomligt, hade inte fattat hur mycket jag saknat svenskt kaffe men kanelbullen var liksom för mycket.
Tog sen bussen hemåt men åkte till Portobello market där jag skulle handla maten inför morgondagens middag. Skulle bland annat ha chorizo från en spansk delikatessbutik på Portobello, Garcia, som de lovsjunger på matlagningskurserna. Att handla sin mat på en marknad så där och att få handla ordenligt för att man ska ha gäster är verkligen en favoritsyssla. Avslutade med att köpa något som närmast kan beskrivas som doughnut stänger som doppas i choklad. Har läst om det i en kokbok hemma (systrarna Eisenmanns underbara) och nu fick jag prova. Galet gott - otippat...
Väl hemma har jag jobbat lite, ska vara i Bryssel veckan som kommer och vissa saker behöver bli klara innan dess. Lite trist eftersom Andreas, Linn mfl körde pubrunda i Angel men tyvärr inte så många alternativ. Sen har det varit matlagning för hela slanten. Chilin jag ska bjuda på lär bli bättre om den lagas i förväg. Har gått fint även det visade sig att jag köpt fyra burkar tomatpuré istället för krossade tomater (tack Spar mittemot som har öppet länge!) och att butternuterna som jag köpt inte var riktigt mogna och därför var en ganska tuff match att göra tärningar av med mina billighetsknivar från Marks & Spenser. Men nu kokar en härlig gryta på spisen och jag ser fram mot min lilla tillställning i morgon.
söndag 11 november 2007
Lördag på egen hand
Upplagd av
Frida
kl.
01:19
Etiketter: Londontips
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar