onsdag 12 december 2007

Höga berg och djupa dalar

Dagens höjdpunkt var beskedet om att jag vunnit två biljetter till Spice Girls på lördag. Förstår att det kan uppfattas som löjligt att vara så glad för det vid 35 års ålder (min kollega Dom påpekade det till exempel) men jag har aldrig gjort anspråk på att ha avancerad musiksmak och det är roligt att vinna.

Dagens lågvattenmärke var när jag, cirka 20 minuter försenad, klev in på Books for Cooks för den fjärde matlagningskursen och fann att den enda lediga platsen var bredvid de hemska amerikanskorna som förpestade min första kurs. Jag tog ett djupt andetag och tänkte att man kan inte ha tur och jämt och så satte jag mig bredvid dem med en liten nick. Oklart om de visade att de kände igen mig. Ingen kommunikation mellan oss. Jag vet att det eg. inte går att inte kommunicera (för det är också kommunikation) men jag tror att ni fattar vad jag menar. Så där satt jag och funderade på om jag kunde fejka en sjukdom och gå eller något liknande när två personer till anlände. Det fanns en plats vid bordet där jag satt och det visade sig att haggorna kände de nyanlända så jag erbjöd mig raskt att flytta så de fick sitta med sina bekanta. Ett lyckokast utan like.

Mina nya bordsgrannar, ett par i medelåldern, var av ett helt annat virke. Hälsade och undrade massor om Sverige och mig, vad jag gjorde i London, vad jag gillade etc. De hade också massor av tips på ställen jag borde gå och äta på, vad jag skulle handla mat etc. Kvällen blev därmed mycket lyckad. Temat var Vintage Champange, Truffles and Foie Gras och menyn som följer

Chestnut and Truffle soup
Pan Fried Foie Gras with Caramelized Onion and Red and White Grapes
Truffle Omelette
Foie Gras with Lentils
Fransk ost (tydligen en som frassarna äter på julen - den stank men var mycket god)
Books for Cooks Chocolate Cake - bland det godaste jag ätit

Till detta fick vi sju olika sorters champagne (Bruno Paillar, Delamotte, Pol Roger, Bollinger, Louis Roederer, Pol Roger Rose och Gosset Celebris). Slank ner det också.

Just nu känner jag mig dock som foie gras själv som ni kanske förstår.

Mina nyvunna vänner (bordsgrannarna) hade pratat om en kokbok som hade massor av bra recept och tips kring den engelska julmaten. Men de tyckte att jag skulle kolla med Eric, som äger Books for Cooks och som lagat maten under kvällen, vad han hade för tips. Han plockade fram boken de pratat om - Delia Smith's Christmas. Den ska ha ett körschema för matlagningen som jag ska titta närmare på.

Nu ska jag ta en samarin och gå och lägga mig.

2 kommentarer:

Axel sa...

Låter suveränt med en engelsk julkokbok. Vi tar väl och äter oss igenom hela boken i jul.

Frida sa...

Intressant projekt, den är på mer än 200 sidor...